УВОД
 
    През 50-те и 60-те години на миналия век единствените продукти за тен, които хората купували били масла и цинков лосион. Нещата тогава били прости; седите с часове под слънчевите лъчи, намазани с олио, печете се до получаване на загар и след това се мажете с шепи охлаждащ бял лосион, за да облекчите болката. После кожата ви се свлича като на змия, а вие повтаряте процеса следващата година през един-два дни от годината, когато имате късмет да се радвате на слънчево време. Така в общи линии стояли нещата. След това, през 70-те  и 80-те, създаването на тен започнало да се развива в мощна индустрия от слънчезащитни кремове, овлажняващи лосиони, кремове за изкуствен тен, солариуми и разбира се, почивки в слънчеви страни.

Всички копнеехме за две седмици на Средиземно море или Коста дел сол, а целта беше ясна – да получим загар. Постепенно осъзнахме, че прекаленото излагане на слънце, когато кожата е бледа, не е полезно и с неохота приехме да използваме слъцезащитни кремове с висок фактор за безопасни слънчеви бани. Последвалите рискове за здравето и трайните увреждания на кожата отнеха удоволствието от слънчевите бани и затова трябваше да бъде открита алтернатива.

Мнозина предпочетоха модерните солариуми и осъзнаха, че загарът може да се поддържа през цялата година. Без съмнение, тенът ви кара да се чувствате по-слаби, по-здрави и по-привлекателни и козметичната индустрия се зае да задоволи търсенето. Въпреки нарастващите опасения, че са вредни за здравето, солариумите стават все по-популярни и броят на хората, желаещи да получат безболезнен и траен тен се увеличава.
Накрая, бяха разработени и предложени кремове за загар, при които всички рискове за здравето бяха елиминирани и ефектът, макар и краткотраен беше постиган бързо и лесно. Всяка част на тялото можеше да получи загар по всяко време, но недостатъкът беше, че често тенът беше на черти, неравномерен, оранжев и несръчно нанесен с ръка. А ръцете от своя страна, ставаха също ярко оранжеви!

Следователно имаме пълното основание да заключим, че независимо от опастностите и трудностите, танингът има бъдеще и ще са необходими нови системи, които да вършат добра работа безопасно, ефективно и на разумна цена.

Air Tanning (въздушен аерограф) на Make-up Studio съчетава тези три качества, но с едно сериозно предимство пред останалите системи: Тенът, който той създава е без черти, равномерен и гладък, пълен и идеален, какъвто един истински тен трябва да бъде.
 
Как работи системата?
 
Съществуват два основни фактора, които трябва да бъдат обяснени и разбрани. Първият е химическия състав на самия лосион, а другият е устройството, с което той се нанася: компресор и аерограф.